Upoznajte naš tim

KROZ STRUČNE BIOGRAFIJE

Vlasnik i osnivač ordinacije “WS”

Prim. mr sc. med.
dr Vladislava Stejin

Nakon što sam 1980g Završila Medicinski fakultet u Novom Sadu ,kao I većina mladih ljudi sledeće tri godine sam provela na birou rada. Kako ne bih gubila vreme udala sam se se i rodila sina .Počela sam da volontiram na na Dečjoj hirurgiji gde sam provela skoro dve godine. Divno iskustvo. Imala sam običaj da kažem da kad postanem fizijatar ni jedno moje dete neće stići do operaciju jer ćemo mi vežbom sve srediti. Želja mi je bila da radim na dečjoj rehabilitaciji.Strpljivo sam svaki dan odlazila čekajući da neko prepozna moju želju da učim i napredujem.

dr stejin bio

Konačno 1984g sam se zaposlila na Institutu za majku i dete na Odeljenju Dečje rehabilitacije. Od tada sve kreće vrtoglavom brzinom ka uspehu: specijalizacija iz Fizikalne medicine i rehabilitacije (za odrasle) uz moje usmerenja za rad sa decom, magisterijum, izbor u zvanje asistenta na Medicinskom fakultetu. Imala sam divnu podršku mojih profesora koji su tada razvijali novu oblast Razvojne dečje problematike :Prof dr Vojislav Nikolić dečji neuropsihijatar, prof.Milica Banić fizijatar ,dr Gizela Vučičevič neuropsihijatar, I mnogi drugi. Kako bih što više naučila iz iskustava drugih kolega obišla sam mnoge Centre u bivšoj Jugoslaviji Zagreb, Ljubljanu, Novu Goricu Igalo…. učestvovala na nizu edukativnih seminara uz stalnu koordinaciju za Zavodom za CP I Odeljenjem dečje rehabilitacije u Sokobanjskoj I Tiršovoj u Beogradu.

Vrhunac svega upoznavanje sa metodom “po Vojti” tada, 1985g za nas potpuno novim funkcionalnim pristupom prepoznavanja smetnji u motornom razvoju i sprovodjenju terapije refleksnih pokreta. Veliki izazov u koji krećem skupa sa terapeutom Gavrom. Tokom sledeće 4 godine pohadjamo kurseve u Beogradu stičemo iskustva u Gorici I Igalu da bi 1990 nakon jednomesečnog boravka u Minhenu u Kindercentrumu pod patronatom dr Vaclava Vojte dobili certifikat za sprovodjenje ove metode.

1993g u želji da što doslednije sprovodim Vojta metodu kao I mnoge druge napuštam Fakultet i Kliniku te osnivam Specijalističku fizijatrijsku ordinaciju “WS” za decu i odrasle.

U privatnim uslovima timskim radom sa visoko stručnim terapeutima bavimo se dečjom razvojnom problematikom kao i problemima deformiteta lokomotornog aparata, kičmenog stuba, neuromišićnim obolenjima, sportskim povredama,bolovima rasta Pored dečje patologije u ordinaciji se leče i odrasli pacijenti sa bolnim stanjima, degenerativnim i zapaljenskim obolenjima i povredama.

1995g Odlazim u Moskvu na Tronedeljni boravak u Centar za dečju neurološku invalidnost gde u saradnji sa prof.dr Skvortsovim usvajam principe i praktičnu primenu skleromerne masaže koja postaje obavezni sastavni deo kombinovanih neurostimulativnih postupaka u cilju ubrzanja sazrevanja nervnomišićnih struktura i poboljšanja funkcije.

Tokom osamnaestogodišnjeg rada ordinacije postignuti su zapažen rezultatu u oblasti rane dijagnostike i prevencije pojave razvojnih problema kod dece,prevenciji pojave sekundarnih posledica u vidu deformiteta kod dece obolele od cerebralne paralize i drugih neurorazvojnih obolenja.Imamo poseban pristup problemu lošeg držanja tela i rivljenju kičmenog stuba.

Od 1998 Kao lekar saradnik tokom niza godina učestvovala u Radu Fun FIT KID Fantassy sa akcentom na ranom uključivanju dece u sportsku aktivnost


Autorski radovi, seminari i nagrade

Napisala sam 12 autorskih 26 koautorkih radova. Poglavlja u dva udžbenika,ućešće u više projekata. Od 2001g do 2003g kroz niz seminara obučavam se za primene Botulinskog toksina kod dečje paralize, nakon šloga kod odraslih pacijenata i u estetskoj medicini.

 • Maja 2005g Učešće na Seminaru od Sekundarnoj Osteoporozi u Niškoj Banji
 • Maja 2006g Učešće kao predavač u edukativnom Seminaru”Kongenitalne mane u neonatalnom uzrastu.,MF.Univerzitet u N.Sadu, Centar za Kontinuiranu edukaciju u zdravstvu
 • Maja 2007g Učešće kao predavač u okviru edukativnog seminara ”Novorođenče i porođajna trauma”MF.Univerzitet u N.Sadu,Centra za Kontinuiranu edukaciju u zdravstvu
 • 2006/2007g Stičem Certifikat zavrašavanjem seminara ”Upravljenje u zdravstvenom turizmu”
 • Juli 2008g Certifikat za primenu Kinezio Taping metode – bazni kurs

Tokom 2009 g pokrenut je projekat “Dete raste” od strane Mobimed fondacije gde pišem motornog razvoja deteta od rodjenja do 7g


eko med
dr stejin diploma

dr stejin godisnja nagrada
dr stejin tim

Društvo lekara Vojvodine – Srpsko lekarsko društvo i Lekarska komora Vojvodine

 • Od 1980 Član sam DLV-SLD
 • Od 1984g do gašenja član Jugoslovenske grupe za proučavanje skolioza i kifoza Član sekcija: Fizijatrijske,Sportske,Pedijatrijske,Ortopedske i Reumatološke
 • Od 2000-2004 Potpredsednik Fizijatrijske sekcije Vojvodine
 • 2004g Dobitnik Diplome od strane DLV-SLD kao i niz Zahvalnica za aktivno učešće i doprinos u realizaciji edukativnih seminara i humanitarnih akcija poslećenih deci u rastu i razvoju (preventiva,uključivanje u sport) kao i deci ometenoj u razvoju.
 • Od 2005 Član Lekarske Komore Vojvodine
 • Od 2006 g Član Predsedništva Podružnice Lekara Novog Sada DLV-SLD
 • Od 2008g-2011g Predsednik Podružnice lekara Novog Sada DLV-SLD
 • Od 2008g Član Lekarske Komore Srbije
 • Od 2008g-2010g Član Odbora za Medicinsku Etiku LKV
 • Od 2008g i dalje aktuelno Delegat Skupštine Predsedništva SLD i član Predsedništva Srpskog lekarskog društva
 • Od 2011g Podpredsednik Društva lekara Vojvodine – Srpskog lekarskog društva
 • od2011g Član komisije za primarijate društva lekara Vojvodine SLD
 • od 2011g aktuelno Član predsedništva Srpskog lekarskog društva
 • 2013 g Dobitnik Plakete od strane DLV-SLD
 • 2014g Dobitnik Godišnje nagrade za zaštitu narodnog zdravlja DLV-SLD
 • 2017g objavljena biografija u enciklopediji Successful People of Srbija,Oxford’s book
 • od 2018g Podpredsednik Skupštine Regionalne Lerkarske Komore Vojvodine


drustvo lekara vojvodine
drustvo lekara vojvodine

drustvo lekara vojvodine
drustvo lekara vojvodine

26 godina posvećeni Vašem zdravlju

ZAŠTO IZABRATI NAS?Posvećenost

Celokupan tim naše ordinacije se kroz edukaciju i razgovor brine za Vaše zdravlje. Pacijentima smo uvek na raspolaganju za sva moguća pitanja.


Stručnost

Svi terapeuti zaposleni u našoj ordinaciji su visokostrukovni terapeuti sa puno godina iskustva. Tim predvodi Prim. mr sc.med.dr V.Stejin sa preko trideset godina rada u struci, uz divnu saradnju sa dr S.Kecojević koja je već 15 godina sa nama.


Poseban pristup

Naša Ordinacija je poznata po toploj “porodičnoj“ atmosferi,
naši mali pacijenti kod nas su
prihvaćeni na poseban način.


Poverenje

Preko 20.000 pacijenata za 26 godina rada nam je ukazalo
poverenje.

Zakažite pregled

Pozovite nas i
zakažite pregled

Pregled možete zakazati svakog radnog dana od 08h – 18h
na telefone: 021/ 401 080 i +381 63 509180,
na mejl ordws@yahoo.com
ili svratite do nas u Todora Jovanovića Toze 13
Novi Sad, Srbija.

ZAKAŽITE PREGLED

dr stejin ordinacija

Specijalistička fizijatrijska ordinacija
za decu i odrasle “WS“

Sva prava zadržana ordinacija “WS”Sva prava zadržana ordinacija “WS”